Stanislava Zajančiauskienė - šeimininkių šeimininkė
Stanislava Zajančiauskienė - šeimininkių šeimininkė, kūlupėniškių švelniai vadinama Stasele, nedaugžodžiauja, tiesiog norėtų, kad jos kulinarinę patirtį perimtų dukros Dalia ir Tania.
„Grybukų“ receptas
Margarino 250 g (geriau „Eve“) arba 200 g sviesto; 250 g cukraus, stiklinė grietinės, 10 šaukštų miltų, 5 kiaušiniai, 1 šaukštelis sodos, žiupsnelis vanilinio cukraus.
Glajui: kiaušinio baltymas, citrinos rūgštis, cukraus pudra.
Margarinas ištirpinamas kambario temperatūroje (grietinės tirštumo). Į margariną įkuliame vieną kiaušinį ir sukame, sukame, po to įkuliame kitą kiaušinį ir vėl sukame. Pilame cukrų, likusius kiaušinius ir vėl sukame. Šaukštelį sodos užgesiname grietinėje (jei grietinė saldi, truputėlį dedame citrinos rūgšties, kad soda suputotų). Į tešlą sudedame grietinę, vanilinį cukrų ir po truputėlį sukdami dedami po šaukštą miltus. Tešla neminkoma, turi būti kaip tirštos grietinės masė. Dedame peiliu į įkaitintą grybų kepimo formą. Kepame ant silpnos ugnies kol parus.
„Grybų“ dažymas: kiaušinio baltymą išsukame su trupučiu citrinos rūgšties (moliniame indelyje, kuris įdėtas į kašto vandens vonelę). Dedame cukraus pudrą. Masė turi būti vidutinio tirštumo. Kepurėlei galime įdėti juodojo šokolado ar grietinės su kakava. Tiesiog mirkome į masę kotelį ar kepurėlę. Darbas kūrybinis ☺.